Arhiv značk: zabava

pom-pom cofi

Pompom cofke enostavno narediš sama in to v barvah, ki jih sama izbereš! Izdelava enega ti bo vzela samo 5 min.

Vse, kar potrebuješ:

 • Papirnati servieti (dimenzije 20x20cm) v eni ali več barvah (odvisno od tega, kakšen cof želiš – jaz sem izbrala belo, svetlo roza in malično)
 • škarje
 • vrvica

 

1. korak: Serviete razpreš in položiš enega na drugega. Za cofe, ki bodo v premeru merili 40 (oz. slabih 40 cm), potrebuješ 3-4 serviete.

2. korak: Serviete zložiš v harmoniko. Prepogibaš jih na 3 cm široko.

3. korak: Harmoniko zarežeš, na robovih na špičko, v sredini pa v obliki črke ‘v’ na obeh straneh. Previdno! Sredinska zareza mora biti dovolj velika, obenem pa harmonika ne sme razpasti na pol.

4. korak: Harmoniko v sredini prevežeš z vsaj pol metra dolgo vrvico tako, da je en konec vrvice čim daljši. Nato plasti servietov ločiš eno od druge. Previdno, da se ne strgajo. Pompom cof je končan in obesiš ga za daljši konec vrvice 🙂

pom-pom cofi - naredi-sampom-pom cof i -navodilo / DIYPoročna dekoracija / DIY wedding decoration

Party pripomočki

Takšne in podobne part pripomočke lahko naročiš na netu, ali narediš sama, če imaš veselje s tem. Drži pa to, pridejo prav ob vsaki priložnosti. Jaz vse hranim in jih potegnem na plano na vsaki zabavi – in potem se šele razživi 😉

 

Material, ki ga potrebuješ:

 • čimdebelejši karton v črni, beli in rdeči barvi
 • škarje
 • lepilo Mekol
 • debeli črn flomaster
 • jedilne palčke

 

Nasvet: lepilo Mekol se suši tudi po 7 ur, odvisno od količine. Jaz lepljene stvari odložim na varno čez noč in zjutraj me počakajo posušene 🙂

Rožice iz blaga

Te rožice iz blaga sem uporabila za naprsne šopke svatov, ena velika je bila v mojih laseh, 2 malo manjši pa sem zataknila v zaponko na poročnih čevljih. Veliko mi je pomenilo, da sem za ta poseben dan kar največ stvari naredila sama.

Spodaj sta prikazana 2 načina izdelave. Za naprsne šopke svatov sem jih naredila na 2., ker je bilo tako veliko hitrejše.

Material za rožice:

 • blago
 • okrasni gumbki
 • šivanka s sukancem
 • čipka
 • silikonsko lepilo

 

Navodilo:

Za eno rožo sem rabila 16 enako velikih krogov iz blaga. Na sliki je samo ponazoritev z 10-imi. Sicer poteka delo enako.

1. Prvi krogec obdržiš za podlago. Vse ostale pa prepogneš na 1/4.

Rože iz blaga - navodilo / Fabric flower

2. Vsak prepognjen krogec pritrdiš na podlago tako, da v eno ravnino pridejo 4 zloženi koščki. Vsakega posebej pritrdiš s silikonskim lepilom ali šivanko.

Rože iz blaga - navodilo 1 / Fabric flower 1

3. Ko s 4-imi koščki prekriješ prvo ravnino, začneš znova. Naslednjo ravnino prekrivaš, kot je prikazano na spodnji sliki – košček št. 5. Novo ravnino prekrivaš tako, da vsak košček prekrije stik dveh koščkov na spodnji ravnini.

Roza iz blaga - navodilo 2 / Fabric flower 2

4. Tako nadaljuješ dokler ne porabiš vsega materiala. Končni izdelek izgleda takole.

Rože iz blaga / Fabric flower

 

ŠE DRUGI NAČIN IZDELAVE ROŽIC

Isti material nareži na dolge trakove. Za tak način potrebuješ samo še šivanko s skukancem. Zelo preprosto! Takšne rožice se uporabila za naprsne šopke.

Širina traku je odvisna od tega, kako velika želiš, da bo rožica. In daljši kot je trak, bolj bo bogata.

Trak s šivanko nabereš na nit in ko prideš do konca traku, vse skupaj zategneš in – voila.

Roža iz blaga - navodilo 3 / Fabric flower 3Naprsni šopki / Fabric flowers - wedding

0,00 0 items