Arhiv značk: poroka

Poročni šopek in naprsni šopki

Želela sem šopek v nežnih pastelnih barvah. In glede na izbiro cvetja sredi poletja sem se odločila za vrtnice.

Izbrala sem 2 odtenka, belega in nežno roza. V obeh odtenkih sem poskusila najti drobno cvetje. Tako sem dobila več tekstur in globino, zaradi česar šopek deluje zelo naravno. Za zelenje sem izbrala baby blue evkaliptus, ki je nežno in hladno zelene barve in ni preveč grobo posegal v cvetje, ne z obliko, ne z barvo.

Poročni šopek - naredi-sam / Wedding bouquet- DIY

Na koncu sem cvetje povezala s smetana-belo čipko.

 

KORAKI:

Za osnovo izbereš 3-4 največje cvetove. S peclji jih na spodnji strani močno prekrižaš enega pod drugega. Tako bodo stebla v šopku bolj fiksna in se ti ne bodo izmikala.

Poročni šopek - naredi-sam 1 / Wedding bouquet- DIY 1

Končni rezultat. Moj moj, kako je dišal.

Poročni šopek - naredi-sam 2 / Wedding bouquet- DIY 2

Iz cvetja, ki je ostalo sem naredila naprsne šopke za ženina in priči, ostalo mi je še veliko cvetja za okrasitev miz.

Naprsni šopek - naredi sam / DIY Wedding

Še majhen napotek za tiste, ki se boste same lotile izdelave šopkov. Jaz sem najcenejše cvetje našla pri Agrokorju, ki je dobavitelj rezanega cvetja za veliko cvetličarn. Pa tudi cvetje iz tržnice je kvalitetno in zdrži dolgo – dobro je, da ga kupiš v petek, takrat dobijo svežo pošiljko cvetja. V Agrokorju lahko po nizki ceni kupiš tudi vse sorte dekorativnega materiala – zavijalnega papirja, trakov, plastičnega cvetja in vsega, kar potrebuješ za naprsne šopke.

To ni bila reklama, samo koristen nasvet!

Design za poročno vino

Vino za poročno zabavo sva izbrala pri lokalnem vinogradniku. Seveda smo najprej odšli na degustacijo – super poteza! 🙂

Izbrala sva 2 predikata, nato pa še modro frankinjo in belokranjca. Za zadnja dva sva naredila nalepki – vse v stilu poročnih vabil. Nekaj litrov vina je po zabavi še ostalo in zdaj je pospravljen v kleti in čaka posebne priložnosti.

Poročno vino / Wine bottle etiquettePoročno vino / Wedding wine designOblikovanje etikete za poročno vinoPoročno vino / Wedding wine

Rožice iz blaga

Te rožice iz blaga sem uporabila za naprsne šopke svatov, ena velika je bila v mojih laseh, 2 malo manjši pa sem zataknila v zaponko na poročnih čevljih. Veliko mi je pomenilo, da sem za ta poseben dan kar največ stvari naredila sama.

Spodaj sta prikazana 2 načina izdelave. Za naprsne šopke svatov sem jih naredila na 2., ker je bilo tako veliko hitrejše.

Material za rožice:

  • blago
  • okrasni gumbki
  • šivanka s sukancem
  • čipka
  • silikonsko lepilo

 

Navodilo:

Za eno rožo sem rabila 16 enako velikih krogov iz blaga. Na sliki je samo ponazoritev z 10-imi. Sicer poteka delo enako.

1. Prvi krogec obdržiš za podlago. Vse ostale pa prepogneš na 1/4.

Rože iz blaga - navodilo / Fabric flower

2. Vsak prepognjen krogec pritrdiš na podlago tako, da v eno ravnino pridejo 4 zloženi koščki. Vsakega posebej pritrdiš s silikonskim lepilom ali šivanko.

Rože iz blaga - navodilo  1 / Fabric flower 1

3. Ko s 4-imi koščki prekriješ prvo ravnino, začneš znova. Naslednjo ravnino prekrivaš, kot je prikazano na spodnji sliki – košček št. 5. Novo ravnino prekrivaš tako, da vsak košček prekrije stik dveh koščkov na spodnji ravnini.

Roza iz blaga - navodilo 2 / Fabric flower 2

4. Tako nadaljuješ dokler ne porabiš vsega materiala. Končni izdelek izgleda takole.

Rože iz blaga / Fabric flower

 

ŠE DRUGI NAČIN IZDELAVE ROŽIC

Isti material nareži na dolge trakove. Za tak način potrebuješ samo še šivanko s skukancem. Zelo preprosto! Takšne rožice se uporabila za naprsne šopke.

Širina traku je odvisna od tega, kako velika želiš, da bo rožica. In daljši kot je trak, bolj bo bogata.

Trak s šivanko nabereš na nit in ko prideš do konca traku, vse skupaj zategneš in – voila.

Roža iz blaga - navodilo 3 / Fabric flower 3Naprsni šopki / Fabric flowers - wedding

Moje poročno vabilo

Za najlepši dan mojega življenja sem s zamislila vse, razen podrobnosti, ki so nastajale sproti. Poročno vabilo se je moralo skladati s celotno grafično podobo dogodka, obenem sem pa želela, da povabljence nagovori s svojo simpatičnostjo in direktnostjo.

Predstavljam končni izdelek, sem prav ponosna 🙂

Porocno vabilo / Wedding invitation mapPoročno vabilo - oblikovanje / Wedding invitation - designPoročno vabilo - čudovito / Wedding invitation - beautiful

0,00 0 items