Arhiv značk: marmoriranje

Marmoriranje

Potrebujemo:

  • 3 odtenke barve, 2 morata biti pralni.
  • valjček
  • goba
  • rokavice

 

Steno najprej prebelimo v osnovno barvo, ki naj bo svetla. Če imate stene že pobeljene je to dovolj, ni jih potrebno še enkrat.

Barve za steno izberemo previdno. Predstavljajmo si,  kako bi radi, da stena na koncu izgleda. Najbolje je, da izberemo barve, ki so si vsaj malo kontrastne. Recimo hladnomodro in oranžno. Marmor je lahko svetel, temen, siv, rdečkast, vedno pa ima primesi in žile kontrastne barve. Barva, za katero želimo, da bo glavna barva pri končnem izgledu, nanesemo nazadnje. Najprej začnemo z barvo, ki bo samo malo kukala ven. V spodnjem primeru je to oranžna.

1. korak
Spužvo pomočimo v prvo barvo in z njo potapkamo steno. Ne prekrijemo cele stene, med odtiski pustimo malo prosto. Z gobico ne pritiskamo premočno, da odtis ni čisto prekriven, ampak se tu in tam še vedno vidi prva osnovna plast barve.

2. korak
Pralna barva se suši zelo hitro in po par urah lahko nanesemo še drugo plast. Druga plast je v mojem primeru peščena barva. Z gobico jo nanašam nekoliko bolj na gosto in bolj močno tapkamo kot smo pri prvi barvi  (oranžna v tem primeru). Ampak samo toliko, da se v ozadju še vidita prvi dve plasti. Na sliki se lepo vidita oranžna in celo malo svetle osnove.

Stena marmoriranje / Marble technique

0,00 0 items