Oblačila za medvedke

V tokratni objavi prikazujem preproste kroje za izdelavo oblačil za igrače. Kroji za oblačila so tako preprosti, da lahko tistih 10 šivov naredimo tudi na roke in za izdelavo oblačilc za igrače ne potrebujemo niti šivalnega stroja. Za izdelavo brezrokavnik in metuljčka sem porabila samo 30 minut.

 

Začelo se je tako, da je k meni prišel velik medvedek, čisto zaprašen od mnogih let na podstrešju, sicer pa v dobrem stanju, s premikajočimi se udi – zelo retro in zelo moderen 🙂 V medvedjih letih sedaj šteje že častitljivih 90! Ni kar tako, a ne?

In ravno tako se je zgodilo, da je bila v tistem času njegova lastnica tik pred porodom. Živimo v času, ko lahko že za nekaj € kupimo katerokoli igrač in kaj je lepšega, kot da ob porodu dobi presenečenje iz svojega otroštva?

 

Medvedek je bil tako umazan, da res ni bil primeren za otroško igračo. Zato sem ga najprej konkretno očistila, z globinskim vodnim seslacem se star kožuh drgnila toliko časa. da se je v zbiralniku nabrala rjava umazanija. Hvala Duško, brez pomoči še enega para rok sploh ne bi šlo in umivanje medvedka je bilo še najbolj podobno ekskluzivni masaži 🙂

Na žalost nisem dokumentirala umazanega kožuščka in na fotografiji je opran in posušen medvedek z novimi oblačilci.

oblačila-za-medvedka

 

Če nimamo šivalnega stroja, s katerim bi zarobili robove, izberemo materiali, ki se ne para. Filc v tem primeru.

navodila-zaizdelavo-brezrokavnika-za-medvedka
Kroj za brezrokavnik
navodila-za-metuljčka
Navodila za izdelavo metuljčka

 

 

Tako jo je Medo odpujsal k svoji končno najdeni lastnici. S culo, v kateri je odnesel svoja stara oblačila in darilca za dojenčka 🙂

izdelava-oblačila-za-medvedka   

0,00 0 items